van der Korput Hoveniers    -    06 - 46 36 75 20    -    menno@vdkorput.nl

 • fullslide1
  VAN DER KORPUT HOVENIERS
 • fullslide1
  VAN DER KORPUT HOVENIERS
 • fullslide1
  VAN DER KORPUT HOVENIERS
 • fullslide1
  VAN DER KORPUT HOVENIERS

Gazononderhoud


Veel te vaak treffen wij gazons in een bedroevende staat aan. De oorzaak hiervan is een beperkt en eenzijdig onderhoud. Een kwalitatief goede gazonverzorging is van levensbelang voor een gezond, vol en groen gazon. Met behulp van onze Eliet doorzaaimachine is dit te realiseren.

Elk gazon is na verloop van jaren onderhevig aan veroudering. Gras plantjes sterven, waardoor parasieten zoals onkruid, mos e.d. zich in het gras nestelen. Verticuteren en sproeien kunnen deze aftakeling onderbreken, echter de enige goede manier om het probleem aan te pakken is door de grasmat opnieuw te verjongen.

Hoe werkt het?
Na een intensieve verticuteerbeurt wordt al het dode gras, mos en onkruid van het gazon verwijderd waarna de doorzaaimachine in één arbeidsgang de volgende handelingen uitvoert. De messenas die vooraan in de machine is geplaatst freest groeven van 10-15 mm diep in de gazonbodem en vormt zo het zaaibed voor het graszaad. De messen draaien overtop en werpen de aarde in een grote boog naar achter zodat het niet onmiddellijk de groeven weer afdekt. Een ingenieus en compact zaadverdeelsysteem voert het graszaad onder de projectiestroom van vuil door en strooit het via kleine kanaaltjes precies tot boven de gesneden groeven. Een kleine windgenerator blaast lucht door de zaaistrooitrechetertjes zodat het zaad aangeblazen wordt bij het uitstrooien. Hierdoor valt het zaad sneller en komt het precies in het zaaibed terecht. De aangedreven rubberen loopwals komt net na de uitstrooizone en drukt het zaaibed aan zodat er een goed contact tussen aarde en zaad ontstaat. De stroom van de geprojecteerde aarde valt pas achter de loopwals op de gezaaide zone neer. Deze aarde dekt het zaaibed af en zorgt voor een beschermende laag op het zaad die hierdoor de groeikansen vergroten.

Onze tip: Met behulp van ons unieke bemestingsplan, waarbij elke maand een specifieke meststof wordt gestrooid, geniet u het hele jaar van een prachtig, vol en groen gazon.

Bekijk onderstaande animatie om de werking van het Eliet doorzaaimachine te visualiseren. 

Wilt u meer weten over het onderhoud/ herstellen van uw gazon? Neem contact op via mail of bel 06 - 46 36 75 20.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP VOOR MEER INFORMATIE

06 - 46 36 75 20

Theodoorstraat 6, 5101 BN Dongen